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Registros recuperados : 126 | |
1. | | CALLO JR, D. P.; DILAG JR, R. T.; NECESARIO, R. S.; WOOD, D. M.; TAGALOG, F. C.; GAPASIN, D. P.; RAMIREZ, C. M.; WATANABE, I. A 14-day azolla adaptability test on farmer's fields. Phil. J. Crop Sci., v.10, n.3, p.129-133, 1985. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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13. | | WATANABE, I. A. M.; SILVA, F. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; SOUZA, T. L. P. O.; CARVALHO, H. W. L.; ALMEIDA, V. M.; MELO, C. L. P.; WENDLAND, A.; MAGALDI, M. C. S.; SOUZA, N. P.; DIAZ, J. L. C. Avaliação da qualidade comercial dos grãos de linhagens de feijoeiro-comum carioca com ciclo precoce. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 11., 2014, Londrina. Tecnologias para a sustentabilidade da cultura do feijão: anais. Londrina: IAPAR, 2014. CONAFE Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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14. | | WATANABE, I. A. M.; SILVA, F. de C.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; SOUZA, T. L. P. O. de; WENDLAND, A. Avaliação da qualidade comercial dos grãos de linhagens de feijoeiro-comum carioca com ciclo precoce. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 8., 2014, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2014. p. 41. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 306). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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18. | | WATANABE, I.; LEE, K. K.; ALIMAGNO, B. V.; SATO, M.; ROSARIO, D. C. DEL; GUZMAN, M. R. DE. Biological nitrogen fixation in paddy field studied by in situ acetylene-reduction assays. IRRI Res. Paper, v., n.3, p.1-16, 1977. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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Registros recuperados : 126 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
12/05/2022 |
Data da última atualização: |
09/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
VEREDIANO, T. A.; SANT'ANA, C. T.; GRANCIERI, M.; SÃO JOSÉ, V. P. B. de; TOLEDO, R. C. L.; PAES, M. C. D.; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
THAISA AGRIZZI VEREDIANO, Universidade Federal de Viçosa; CINTIA TOMAZ SANT’ANA, Universidade Federal de Viçosa; MARIANA GRANCIERI, Universidade Federal de Viçosa; VINÍCIUS PARZANINI BRILHANTE DE SÃO JOSÉ, Universidade Federal de Viçosa; RENATA CELI LOPES TOLEDO, Universidade Federal de Viçosa; MARIA CRISTINA DIAS PAES, CNPMS; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Black corn (Zea mays L.) whole flour improved the antioxidant capacity and prevented adipogenesis in mice fed a high-fat diet. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food & Function, v. 13, p. 5590-5601, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1039/D1FO04205J |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Black corn (Zea mays L.) is a source of anthocyanins, which have shown the ability to reduce metabolic disorders. This study investigated the anti-inflammatory, antioxidant, and anti-adipogenic preventive effects of black corn. C57BL/6 mice were divided into 3 groups (n = 10): normal control (NC): AIN-93 M; high-fat diet (HF); HF + corn (20%) (HFC). Black corn improved the antioxidant status, through the superoxide dismutase hepatic levels and serum total antioxidant capacity. Animals fed an HFC diet showed decreased gene expression of sterol regulatory element-binding protein-1c (SREBP-1c) and peroxisome proliferator-activated receptor-y (PPARy) and increased gene expression of adiponectin and lipoprotein lipase in the adipose tissue, which led to a less inflammatory infiltrate and decreased the adipocyte number and length. In the liver, black corn reduced the gene expression of SREBP-1c and acetyl CoA carboxilase 1. Therefore, black corn whole flour improved the antioxidant capacity, contributed to hepatic Beta-oxidation, and decreased adipogenesis in animals. |
Palavras-Chave: |
Milho preto. |
Thesagro: |
Antioxidante; Antocianina; Farinha; Milho; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01909naa a2200277 a 4500 001 2142909 005 2022-11-09 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1039/D1FO04205J$2DOI 100 1 $aVEREDIANO, T. A. 245 $aBlack corn (Zea mays L.) whole flour improved the antioxidant capacity and prevented adipogenesis in mice fed a high-fat diet.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aBlack corn (Zea mays L.) is a source of anthocyanins, which have shown the ability to reduce metabolic disorders. This study investigated the anti-inflammatory, antioxidant, and anti-adipogenic preventive effects of black corn. C57BL/6 mice were divided into 3 groups (n = 10): normal control (NC): AIN-93 M; high-fat diet (HF); HF + corn (20%) (HFC). Black corn improved the antioxidant status, through the superoxide dismutase hepatic levels and serum total antioxidant capacity. Animals fed an HFC diet showed decreased gene expression of sterol regulatory element-binding protein-1c (SREBP-1c) and peroxisome proliferator-activated receptor-y (PPARy) and increased gene expression of adiponectin and lipoprotein lipase in the adipose tissue, which led to a less inflammatory infiltrate and decreased the adipocyte number and length. In the liver, black corn reduced the gene expression of SREBP-1c and acetyl CoA carboxilase 1. Therefore, black corn whole flour improved the antioxidant capacity, contributed to hepatic Beta-oxidation, and decreased adipogenesis in animals. 650 $aAntioxidante 650 $aAntocianina 650 $aFarinha 650 $aMilho 650 $aZea Mays 653 $aMilho preto 700 1 $aSANT'ANA, C. T. 700 1 $aGRANCIERI, M. 700 1 $aSÃO JOSÉ, V. P. B. de 700 1 $aTOLEDO, R. C. L. 700 1 $aPAES, M. C. D. 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 773 $tFood & Function$gv. 13, p. 5590-5601, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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